MATEŘSKÁ ŠKOLA JANKOV


Přístavba k hlavní budově
Přístavba k hlavní budově
místo:Jankov, okres Benešov
autor:Ing.arch. T.Zlatník
projekt:listopad 2007 - červen 2008
realizace:červen 2010 - duben 2011


Mateřská škola a školní jídelna ZŠ Jankov je umístěna v budově bývalé školy na náměstí. V polovině přízemí byla jednotřídní školka, v druhé půlce školní jídelna s kuchyní. Patro budovy je užíváno jako obecní muzeum. Stávající kapacita mateřské školy již nedostačovala a školní kuchyně s jídelnou byla rovněž již za zenitem. Bylo proto rozhodnuto o zvětšení mateřské školky formou přístavby nové budovy na místě stávajícího skladovacího objektu ve dvoře. Nový objekt je propojen s hlavní budovou. Kompletně byla zrekonstruována školní kuchyně s jídelnou, včetně skladů potravin, a vyměněna okna do ulice.

Původní stav dvora
Původní stav dvora - vpravo objekt skladů
Nová budova mateřské školy
Nová budova mateřské školy vybudovaná na místě původních skladů

Vstupní chodba do jídelny byla přesunuta do nové dvorní přístavby, ze které je po novém schodišti přístup i do výstavních prostor v patře. Stávající průjezd byl prodloužen a zastřešen prosklenou střechou.
Nové objekty jsou postaveny z cihelného zdiva s vnějším kontaktním zateplením. Střecha je zateplena nad krokvemi, což umožnilo prostor nové třídy mateřské školky otevřít do konstrukce krovu. Nové výplně otvorů jsou z dřevěných europrofilů. Školka i školní jídelna mají nezávislé systémy vytápění i vzduchotechniky.

 
Budova mateřské školy ze zahrady
Budova mateřské školy ze zahrady
Interiér nové třídy mateřské školky
Interiér nové třídy mateřské školky
Pohled do krovu ve třídě
Pohled do krovu ve třídě
Dětské sociálky pro první třídu
Dětské sociálky pro první třídu
Zrekonstruovaná školní jídelna
Zrekonstruovaná školní jídelna
 
jankov041.jpg (57837 bytes)
Nový dvůr mezi přístavbou k hlavní budově a mateřskou školou
Průjezd s prosklenou střechou
Prodloužený průjezd s prosklenou střechou
Schodiště do výstavních prostor
Schodiště vedoucí do výstavních prostor v patře
Sociálky v nové části školky
Sociální zařízení pro děti v nové části školky
Chodba sloužící jako šatna pro děti
Chodba k nové třídě, sloužící jako šatna pro děti
 

© Tomáš Zlatník, Beroun, e-mail:goldarch@volny.czAktualizace: