REKONSTRUKCE RD ZAVADILKA


Pohled ze zahrady
Pohled na štít s vikýřem
místo:Beroun - Zavadilka
autor:Ing.arch. T.Zlatník
projekt:2006
realizace:srpen 2007 - prosinec 2008
 zateplení a fasáda 2011


Při rekonstrukci rodinného domu, který se nachází v berounské čtvrti Zavadilka, bylo na půdě vytvořeno obytné podkroví, přestože nízký sklon střechy a malá podchozí výška byla pro půdní vestavbu nevhodná. Řešení spočívalo ve vytvoření průběžného vikýře na jižní straně střechy, čímž se dosáhlo zvětšení půdního prostoru a přímé osvětlení denním světlem. Na severní části střechy zůstal stávající sklon a místnosti jsou osvětleny střešními okny. V novém obytném podkroví se nachází 3 pokoje, šatna a koupelna. V přízemí je obývací pokoj, kuchyň s jídelnou, ložnice a koupelna, která byla rovněž zcela přestavěna. Součástí komplexních úprav je i celkové zateplení domu, při kterém bylo zachováno původní členění uliční fasády na třetiny formou pilastrů.

 
Původní stav
Stav domu před rekonstrukcí - pohled z ulice
Vikýř-stavba
Stavba průběžného vikýře
Západní štít
Západní štít domu
Vikýř
Vikýř na jižní straně střechy
Vikýř
Pohled z ulice
 

© Tomáš Zlatník, Beroun, e-mail:goldarch@volny.czAktualizace: